Ett år till med Benny, ny roll för John !

I lördag spelade herrlaget årets sista match mot Stenstorp på ett höstigt Kinnemo. Matchen slutade 3-3 och killarna fick avsluta ett kämpigt fotbollsår med ett gäng mål och en poäng.

Herrseniorerna har under året tränats av Benny Olausson med John Sahlén som assisterande. Laget gick in i årets säsong med en något mindre trupp än 2015 vilket självklart inte var helt optimalt. När sedan de traditionella skadorna kom, när spelare bytte arbetstider, någon flyttade och ett gäng började studera så blev det riktigt knapert på spelarfronten.

Truppsituationen ställde stora krav på spelare som tvingades dubblera i både A & U-lag vilket påverkade prestationen i A-laget men även gjorde att vi drog på oss skador. U-laget förstärktes ofta av äldre rutinerade spelare som vi tack och lov har haft förmånen att få hjälp av under året.

Vi hade högre ambition innan säsongen men sett till hur allt utvecklades så var tabellplaceringen på undre halvan naturlig. Ska vi plocka fram några ljusglimtar så är det ändå perioden från mitten av Maj till slutet av Juni då vi vann fyra matcher, spelade två oavgjorda och endast förlorade mot Borgunda och Floby som ju toppade tabellen i slutet av året.

Poängmässigt så tog vi 22 poäng, en mindre än 2015. Vi släppte in 14 mål mindre men gjorde 18 mål färre jämfört med 2015. 

Men nog om 2016, nu vänder vi blad.

2017 kommer herrtruppen (för tredje året i rad) att tränas av Benny Olausson som huvudtränare. Benny har som tidigare år huvudansvar kring träningar och matcher för vårt A-lag.

John Sahlén kommer lämna positionen som assisterande tränare och istället kliva över som ansvarig för U-laget. Tanken med Johns nya roll är att bygga en go och rutinerad trupp med spelare som kanske inte hinner träna, men som ändå vill spela och ha kul. Detta blir också en perfekt miljö att matcha in yngre spelare i då man kommer få rutinerat sällskap och bra skolning på planen. Vi tror denna lösningen kommer bli riktigt bra 2017.

Fotbollssektionen är supernöjda med att ha ansvariga för A och U-lag klara redan nu. Det ger oss en bra grund att stå på och vi kommer även att fylla på med övriga positioner såsom lagledare, målvaktstränare och skadeansvarig längre fram. 

2016 avslutat, nu ser vi fram emot ett bättre 2017 !


 


2016-10-03 22:47:12
(Artikeln är läst 1242 gånger)


Namn:
Ort: 
Epost:


   

Adress Adress

Tångavallen 52172 Slutarp

Telefon

Kinnemo 0515-33405 Tångavallen 0515-33274 Kinnarps-Hallen 0515-33666

Följ oss

Facebook
Twitter