Projekt "Tångavallen2022"

1922 spelades den första matchen på Tångavallen. Snart hundra år och många matcher senare så sätter vi åter fokus på våra kära idrottsplats. Kinnarp-Slutarps IF har i Tångavallen en ytterst funktionell idrottsanläggning där vi bedriver hundratals fotbollstimmar varje säsong. Det går dock inte bortse från det faktum att vår kära idrottsplats börjar se ganska sliten ut, och det är därför vi startar projektet “Tångavallen2022”.  

Målsättningen är att vi 2022, 100 år efter att Tångavallen invigdes ska ha en idrottsplats som inspirerar, är lätt att underhålla och som speglar den fina verksamhet vi har i vår klubb. 

Arbetet kommer delas in i olika delprojekt där vi ska försöka avgränsa omfattningen så mycket som möjligt. Allt för att vi på ett realistiskt sätt ska kunna slutföra det vi startar upp och inte stå med oavslutade renoveringsarbeten. Ambitionen är också att involvera så många personer som möjligt i arbetet. Allt för att inte arbetsbelastningen ska bli för stor.

Vad kommer då ingå i “Tångavallen2022”? Svaret är att det vet vi inte just nu. När vi startar upp så fokuserar vi initialt på klubbstugan. Vi ser även en ny kiosk och bollförrådsbyggnad framför oss. Utemiljön utanför klubbstuga och omklädningsrum behöver också piffas till.  

Listan på saker vi kan förbättra på Tångavallen kan göras lång, men det enkla svaret är att vi inte riktigt var “Tångavallen2022”-resan landar eller hur den kommer att se ut. Men vi vet att den startar nu och att vi 2022 "återinviger" anläggningen där allt började för hundra år sedan.

Frågan är nu; ska du med på resan? 

Kan du hålla i en hammare, sätta in en dörr, hantera en kapsåg eller är du riktigt bra på att fälla upp och ner en tumstock? Eller äger du en släpkärra och kan tänka dig köra in lite skräp till soptippen? Eller vill du använda den där skruvdragaren som bara ligger och dammar. Eller känner du att du kan hjälpa till med att grundmåla brädor? Eller är du grym på att sy gardiner? 

Enkelt sammanfattat.

Kinnarp-Slutarps IF behöver all hjälp vi kan få i detta projekt.

Ingen insats är för liten, all hjälp uppskattas och är välkommen. Kan du hjälpa till med något i arbetet på Tångavallen så är vi väldigt tacksamma. 

Vill du höra mer om “Tångavallen2022” eller anmäla ditt intresse att hjälpa till, kontakta mig så berättar jag mer. 

Johan Wigholm, sammankallande "Tångavallen2022"

Wigholm@hotmail.com 

0707421412 

Läs gärna mer om “Etapp 1” nedan. 

Etapp 1 – Rivning av förrådsbyggnad Fredag 28/6 

Under 1980-talet byggdes en barack samman med Tångavallens klubbstuga. Baracken har fungerat som kiosk men på senare år som förvaringsutrymme. Idag är den i relativt dåligt skick. 

Fredag 28/6 kommer baracken demonteras med handkraft och vi söker en större arbetsstyrka för ändamålet.

Medtag rivningsutrustning som kofot, såg men även eventuell skyddsutrustning.  

Föreningen bjuder på grill under kvällen. 

Etapp 2 – Renovering av gavel - Hösten 2019 

Tanken med gaveln är att skapa en mer välkomnande sida av Tångavallen som möter besökare.

När förrådet är borta (etapp 1) kommer vi göra en bedömning av det fortsatta arbetet med gaveln. Här kommer brädfodring bytas ut, dörren kommer att bytas + ev fönster. 


 


2019-06-16 22:53:11
(Artikeln är läst 506 gånger)


Namn:
Ort: 
Epost:


   

Adress Adress

Tångavallen 52172 Slutarp

Telefon

Kinnemo 0515-33405 Tångavallen 0515-33274 Kinnarps-Hallen 0515-33666

Följ oss

Facebook
Twitter